A Jogpont Mini szolgáltatást igénybe vevők például álláskeresés, családjogi, adójogi, közigazgatási kérdésekben is kaphatnak jogi segítséget.

Kilenc közepes nagyságú nyugat-dunántúli településen – Győr-Moson-Sopron megyében Jánossomorján, Győrújbaráton, Pannonhalmán és Téten – indított ingyenes jogi szolgáltatást június 1-jétől a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége – mondta Palkovics Imre, az előbbi szervezet elnöke pénteken sajtótájékoztatón Győrben.
A Jogpont Mini szolgáltatást igénybe vevő érdeklődők nemcsak foglalkoztatással, álláskereséssel és vállalkozásalapítással kapcsolatban kaphatnak jogi segítséget, hanem családjogi, adójogi, közigazgatási, gazdasági jogi kérdésekben is.Az ügyfeleknek személyesen gyakorlott jogászok segítenek tanácsadással, jogi felvilágosítással, iratmintákkal. Ezenkívül a www.jogpontplusz.hu honlapon regisztrációt követően interneten, a jogpontmini@munkastanacsok.hu  címen e-mailen, a 06-1-239-0739-es számon telefonon is működik a jogsegélyszolgálat.
Dr. Megyeri Tamás ügyvéd a nagyobb településeken már működő Jogpont+ hálózat tapasztalatairól közölte: az érdekelődők többsége munkajogi ügyekben – a munkabérrel, a jubileumi jutalommal, az állásidővel, a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos kérdésekkel – keresi fel a szolgálatot. Emellett gyakran előfordulnak az egyenlő bánásmóddal, a gyerektartással, a házasság felbomlásával összefüggő problémafelvetések is. (Ilyen Jogpont+ iroda a megyében Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Kapuváron és Csornán működik. A részletes lista címekkel, ügyfélfogadási időkkel awww.jogpontplusz.hu  címen található meg.)A Jogpont Mini országos hálózatának kiépítésére és működtetésére 170 millió forint európai uniós és magyar állami támogatást nyert az együttműködő érdekképviseletek konzorciuma.
kisalfold.hu – 2013.07.12. 15:59