A Munkástanácsok Országos Szövetsége Sajtótájékoztatót tartott Kaposváron, a regionális és összehangolt JOGpontok projektről. A Jogpontok a dél-dunántúli régióban, így Somogy Megyében is ingyenes jogi segítséget nyújt magánszemélyeknek és vállalkozásoknak munkajog, cégjog, TB és adójog területén. A projekt európai uniós támogatással valósul meg, a szolgáltatást 3 éven át lehet igénybe venni.

A sajtótájékoztatón részt vett Idrányi Flóra, a projektet megvalósító Munkástanácsok Országos Szövetségének kommunikációs vezetője és Tímár András, a régióban dolgozó ügyvéd, akik beszámoltak az eddigi tapasztalatokról és a JOGpontok által rendelkezésre álló lehetőségekről, valamint gyakorlati útmutatót adtak, hogy a régióban hogy lehet igénybe venni a szolgáltatást.

Elmondták: Somogy megyében Kaposváron, Csurgón, Marcaliban, Kadarkúton, Nagyatádon, Siófokon és Fonyódon működik JOGpontok iroda, de e-mailben, illetve telefonon is van mód a segítségkérésre. Az irodák helyszínéről és nyitva tartásáról a www.jogpontok.hu weboldalon tájékozódhatnak, illetve hétköznap a 06-80-77-88-00 Ingyenesen hívható telefonszámon kérhetnek tanácsot.

A Dél-Dunántúli JOGpontok projektet teljes mértékben az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat jóvoltából valósul meg.

A projektről bővebb információ a www.jogpontok.hu oldalon érhető el.