Az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSZ) február 29. és március 1. között tartotta meg a szokásos éves küldöttgyűlését. A Sástón tartott eseményre az ÉTMOSZ hat (működési területén lévő) telephelyéről érkeztek a küldöttek, képviselve a szakszervezet 2500 tagját (többek között a Bosch csoport, a thyssenKrupp, a SEGA és a ZF Hungária részéről). Új résztvevőként vettek részt a találkozón az Apollo Tyres-nél létrejött alapszervezet képviselői is, ahol alig két hét alatt az ÉTMOSZ 200 új taggal bővült. A küldöttgyűlés egyhangúan elfogadta a szakszervezet éves beszámolóit és módosította a szakszervezet Alapszabályát.

A küldöttgyűlés másnapján a Munkástanácsok ügyvezető alelnöke dr. Szabó Imre Szilárd két turnusban tartott munkajogi előadást a résztvevők részére, melynek fókuszában a munkaidő megszervezésének aktuális kérdései szerepeltek.

Az ÉTMOSZ a Fém- és Gépipari Munkástanácsok Országos Szövetségének a tagszervezete, amely szövetség tagszervezetei jelen vannak – az ÉTMOSZ által lefedett munkáltatókon kívül – a Lear Corporation Hungarynél, a Stellantis Szentgotthárdnál (Opel Magyarország), a Khune Nagelnél, a Mohácsi Vasöntödénél, illetve a Flextronicsnál. Az ágazati szövetség összesített taglétszáma közel 5000 fő.

Kozma Zsolt

elnök