A Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége és a Munkástanácsok Országos Szövetsége a járványügyi védekezés sikerességének előmozdítása és a munkavállalói szempontból méltányos eljárás érdekében javasolja:

  1. a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél egy központi rendelkezés kiadását arra vonatkozóan, hogy amennyiben a munkavállaló olyan időpontra kap értesítést a védőoltás esedékességéről, amikor a beosztása szerint munkavégzési kötelezettsége teljesítése az oltóponton való megjelenésében akadályozná, a munkáltató a védőoltás felvételéhez szükséges időtartamra mentesítse a munkavégzés alól, a kieső szolgálat vagy szolgálatrész távolléti díjjal való elszámolása mellett.
  2. A veszélyhelyzet idejére a kormány rendeletben írja elő, hogy ha a közösségi közlekedésben dolgozó munkavállalók COVID-19 megbetegedés miatt vagy kontaktszemélyként kerülnek karanténba (ideértve a munkáltató vagy hatóság által elrendelt házi karantént is), erre az időre 100% táppénz illesse meg. Ezekben az esetekben a karantén elrendelése a munkavégzéssel összefüggésben következik be, így foglalkozási megbetegedésekkel, üzemi balesetekkel azonos elbírálás alá kell esnie.
  3. A közösségi közlekedésben dolgozó munkavállalók kerüljenek előre az oltási tervben, különös tekintettel arra, hogy az újabb korlátozó intézkedésektől függetlenül a szektorban érintett munkavállalók változatlan helytállásra kötelezettek.
  4. Az újabb korlátozó intézkedések hatályban maradásáig a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél szüneteltessék az első ajtós fel- és leszállást, valamint kordonnal zárják le az első ülősort a sofőrök védelmében. Vezessék be továbbá a készpénzmentes, mobilapplikációs jegyvásárlást a járatokon.
  5. Haladéktalanul kezdődjenek el a 2021. évre (!) vonatkozó bértárgyalások.  A ’koronavírus-helyzet’ egyik következménye, hogy bizonyos közszolgáltatások felértékelődtek, társadalmi megbecsültségük látványosan megnövekedett; tagjaink kiemelt megpróbáltatások közepette álltak helyt az elmúlt hónapokban. Ezt a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél 10%-os keresetfejlesztéssel ismerjék el!