2022 október 1-től Varga Zoltán tölti be a Duna Menti Vízügyi Szakszervezet (DMVSZ) elnöki posztját.

Igen, Iván Gábor barátunk megkezdi jól megérdemelt nyugdíjas éveit. Ezúton is szeretném neki megköszönni eddigi munkáját, lendületét és erejét. És szeretném megköszönni a tagság bizalmát is hogy megtiszteltek ezzel a feladattal.

2 éve dolgozol a DMRV-nél. A Társaság speciális elhelyezkedése miatt a Központon kívül személyesen talán még kevesen ismerhetnek téged. Mondanál pár szót magadról?

Műszaki előadóként dolgozom a Beruházási-fejlesztési Osztályon. 46 éves vagyok, egy novemberben született kisfiú büszke édesapja. Szabadidőmben amatőr szinten futballozom heti kettőt, emellett kisebb-nagyobb kerékpártúrán veszek részt barátokkal, amelyből a legemlékezetesebb, Passau-Vác túra volt, 6 nap alatt. Korábban is nyitott voltam az érdekképviseleti munkára, így igazán nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés. Ugyanakkor nagyon komoly lehetőség is.  A szakszervezetek olyan érdekvédelemmel foglalkozó tartós egyesülések, melyek célja a munkavállalók érdekeinek, követeléseinek hatékony képviselete a munkáltatókkal folytatott egyeztetések során. Vezérigazgató úrral folytatott megbeszélésünkön tájékoztattam a személyi változásról, a DMVSZ rövid- és középtávú célkitűzéseiről, ő pedig támogatásáról biztosította érdekképviseletünket. Bízom a hasonlóan jó, konstruktív együttműködésben.

Mik a terveid az érdekképviseleti munkában?

A DMVSZ céljai a jövőben is változatlanok maradnak: A szakszervezet legfontosabb feladatának tekinti, hogy határozottan, következetesen képviselje a DMRV Zrt. minden területén foglalkoztatott, értékteremtő munkavállalók sajátos társadalmi, szakmai, szociális és kulturális érdekeit. Legfontosabb személyes feladatomnak a tagság számának növelését látom. Szeretettel várjuk sorainkba azokat, akik szerint is fontosak meglévő és megvalósítandó értékeink, mert a szakszervezet legnagyobb ereje a tagok bizalma, melyet a taglétszám fejez ki legjobban.

Hiszek a személyes kapcsolatok erejében, így a jövőben mindent megteszek, hogy személyes, jó kapcsolat alakuljon ki a tagsággal. Szeretném, ha továbbra is egy összetartó, szervezett közösséget képviselnénk, hiszen közösen erősebbek vagyunk. Kölcsey Ferenc mondta: „Mit ér egy csepp víz? De milliomonként egyesült cseppek megdöbbentő erőt fejtenek ki. ”

Ezt a gondolatot szeretném a jövőben követni.

Elnöki köszöntő