Az elmúlt 5 év során drasztikusan megemelkedett a munkahelyi balesetetek száma. Tényszerű adat az is, hogy a súlyos munkahelyi balesetetek száma még magasabb lett az elmúlt évekhez képest. A Munkástanácsok Országos Szövetsége érzékeli a problémát és mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a balesetben megsérült, vagy foglalkozási megbetegedésben szenvedő munkavállalók a jogaikkal tisztában legyenek.

Fontos tudni, hogy az a munkavállaló, aki egy munkahelyi balesetben megsérül, az kártérítésre jogosult, melyet a munkáltatónak meg kell fizetnie. Egy baleset ugyanis mindig nagyon súlyos következményekkel jár. Nem szabad megelégedni csak a táppénz összegével, a baleset okozta valamennyi kárt meg kell téríteni. A baleset okozta károk felmérése, a baleset körülményeinek a vizsgálata, annak jogi megítélése szakembert igénylő feladat. Természetesen a Munkástanácsok tisztában van a helyzet súlyosságával, így 2017. május elsejétől ingyenes jogi tanácsadást biztosít valamennyi balesetben megsérült magyarországi munkavállaló részére.

A tanácsadás elérhető a Munkástanácsok székházában, (Budapest 1125, Szarvas Gábor út 9/b)  minden pénteken 10-14 óra között, telefonon a +36 1 275-1445 vagy a +36 1 275-1460 számon, illetve email útján is a baleset@munkastanacsok.eu  címen.