Sajtóközlemény

Megnyílt az ingyenes jogi segítségnyújtás a Dél-Dunántúli régióban

2019 | 01 | 06.

Január 1-től újra ingyenesen elérhető a JOGpontok projektek jogsegély-szolgáltatása, ahol munkajog, cégjog, társadalombiztosítási jog és adójog területén kérhető jogi segítség. A regionális és összehangolt projektek díjmentes jogi segítséget nyújtanak a munka világában és európai uniós támogatással valósulnak meg a Dél-Dunántúlon a GINOP-5.3.3-18-2018-00005 projekt keretein belül. A projekt megvalósítására az Európai Unió közel 400 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Januártól nyitnak a jogsegély-szolgáltatások, amelyekről minden információ a folyamatosan frissülő www.jogpontok.hu oldalon található.

A projekt keretében 2019.07.01-én már elindult a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat (www.munkaugyivitarendezes.hu), amely a kollektív munkajogi szereplők ügyeinek kezelésében nyújt ingyenes segítséget.

Január 1-től e-mailes jogi segítség kérhető a JOGpontok projektek keretében a www.jogpontok.hu oldalon, ezt követően folyamatosan bővülnek a jogsegély-szolgáltatások: telefonon ingyenes zöldszámon, online és chates formában elektronikusan, továbbá személyes JOGpontok irodákban lesz elérhető a jogi segítség.

Az e-mailes jogsegély igénybevételének részleteiről, valamint a jogsegély-szolgáltatás további platformjainak folyamatos indulásáról és egyéb információkról a www.jogpontok.hu oldalon tájékozódhat.