Az ülésen a beérkezett kérelmeket – melynek összértéke 232.108.751 Ft volt – bírálta el a bizottság, természetesen az idevonatkozó jogi szabályozóknak megfelelően, a rendelkezésre álló 158.095.000 Ft összeghatáráig.

Mivel a bizottság nem tudott minden esetben 100%-os támogatást adni, ezért a döntéseknél figyelembe vette az első lakáshoz való jutás lehetőségét, illetve a családban élő személyek számát, valamint a szolgálati időt.

A megítélt támogatásoknál az összeg várhatóan több hét, esetleg hónap után kerül az érintett számlájára, így célszerű ezzel is számolni a munkáltatói kölcsönök megigénylésénél.

A megtartott ülésen összesen 27 kérelem érkezett és ebből a bizottság 20 tűzoltó kérelmét tudta kedvezményes munkáltatói kölcsönben részesíteni.

Sajnos a rendelkezésre álló keretösszeg nem fedezte a beérkező kérelmeket, ezért a bizottság úgy határozott, hogy 10 millió forint feletti kérelmeket nem tudja támogatni. Az alatti összegeket viszont a kért igényeknek megfelelően támogatta. A hitelkiváltást a mostani bizottsági ülésen sem tudtuk elbírálni a forráshiány miatt. A következő lakásbizottsági ülés negyed év múlva várható.

Köszönöm a figyelmet.

Andics Gábor

általános alelnök