„a belügyminisztérium számára a legfőbb érték az elkötelezett, motivált munkavállaló…” 

Kedves Tűzoltó kollégák!

A múlt héten már értesültetek róla, hogy áprilisban lejárt a „céges” élet- balesetbiztosításunk. Sajnos külön tájékoztatást még nem kaptunk, mi a nagy terv a továbbiakban, talán pénteken. 

2021, évben 77.387 főre kötötték szerződést, 24 hónapra, aminek 94.764.251 Ft volt az első éves díja. Elgondolkodtató, hogy évi 1.224,5.- Ft-ot nem ér sem a hivatásos, sem a RIASZ-os, sem munkavállaló, legyen akár fegyveres biztonsági őr, iskolaőr, kéményseprő. Számunkra hihetetlen, hogy a TEK, NVSZ, BV, ORFK, OIF, OGY őrségen kívül az önkéntes tűzoltók, önkormányzati tűzoltók, önkéntes mentőszervezeti tagokat sem becsüli annyira a belügy, hogy tájékoztassa őket a lejárt biztosításról, ami nélkül nem is vonulhatnának.A jelenlegi helyzetre átmeneti, vagy végleges megoldási javaslatunk, hogy a szakszervezeti tagok által köthető élet és balesetbiztosításunkat tudjátok megkötni, ami nem csak a szolgálati időre vonatkozik, emellett kiterjeszthető a családtagokra is. Az alábbi táblázatban találhatjátok a biztosítási ajánlatokat. Ha kérdés merülne fel, forduljatok az Elnökség felé.

A legújabb információ, hogy pénteken (16.-án) Dr. Szekér Enikő Helyettes Államtitkár asszony fogadja Powell Pál urat az MRK elnökét és Kucsera Miklós urat a BÉT munkavállalói oldal elnökét, ahol a biztosításról is lesz szó. Amint tudunk valami konkrétumot, tájékoztatunk benneteket.

A Belügyminisztérium közleménye

Budapest, 2023. június 15., csütörtök (OS) –

 A Belügyminisztérium közbeszerzési eljárást írt ki 2023. február 27-én csoportos élet- és balesetbiztosítási szolgáltatásra a 2023-24. évre vonatkozóan. A biztosítótársaságok a változatlan létszámadatok és kártérítési díjtételek ellenére radikális, többszörös szolgáltatási díjemelkedést tartalmazó ajánlatot adtak. A legkedvezőbb ajánlat 445,8 millió forint volt egy évre, a korábbi 122 millió forinttal szemben. A több mint 300 millió forintos áremelésre költségvetési fedezet nem állt rendelkezésre, ezért az eljárás eredménytelenül zárult.
     A Belügyminisztérium személyi állománya biztosítás nélkül nem maradhat. A tárca gondoskodik az állományról: a továbbiakban az elmúlt évek biztosítási díjaival megegyező összeget fizet ki a káreseményekből eredő károk mérséklése érdekében a korábbi biztosítotti körbe tartozó állománytagok részére. A támogatást visszamenőleges hatállyal, 2023. április 12-től biztosító szabályozás előkészítése megkezdődött.
     Az állományt nem érheti hátrány, a változás a feladatellátást nem veszélyezteti.

     Kiadó: Belügyminisztérium

Forrás: OS Országos Sajtószolgálat