Veszprém- Az egy éve tartó hálózatfejlesztési munka eredményeként gyarapodott a Munkástanácsok Országos Szövetsége taglétszáma, erről a szakszervezet vezetői számoltak be hétfői, veszprémi sajtótájékoztatójukon.

Palkovics Imre, a szakszervezet elnöke hangsúlyozta, a Munkástanácsok fontos missziónak tartja a szakszervezetek jelenlétét a vállalkozások mellett a civil szférán belüli társadalmi életben is. Olyan hálózatot kívánnak kialakítani, amely a terepen- vagyis a helyben- felmerülő problémákat, kérdéseket képes közvetíteni az országos döntéshozók, a politika irányába. Ennek érdekében 44 területi szervező vett részt a munkában.

Potykievicz Tamás,  a Munkástanácsok hálózatfejlesztési projekt vezetője elmondta: egy év alatt nyolcszáz munkáltató nyolcezer munkavállalóját keresték meg, a taglétszám háromezerrel gyarapodott. Veszprém megyében negyven munkáltató  ötszáz munkavállalójával beszéltek, és kilencvenhárman csatlakoztak a szervezethez.

“Üzenjük a munkavállalóknak, hogy ne féljenek, a Munkástanácsok képes megvédeni őket” jelezte Baumgartner Lajos, a Munkástanácsok gazdasági alelnöke, és egyben Veszprém megyei vezetője.

Forrás: veol.hu, Tremmer Tamás