A Munkástanácsok Országos Szövetsége gratulál a FIDESZ-KDNP-nek a győzelemhez és sok sikert kíván az elkövetkezendő négy év kormányzásához!

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában kiemelte: „A Munkástanácsok bízik benne, hogy a gazdaság növekedési pályára áll, a foglalkoztatás bővülni és stabilizálódni fog, és megvalósul az a cél, amit a kormány kitűzött, hogy tíz év alatt 1 millió új munkahely jön létre Magyarországon.

Az elkövetkező időszakban a Munka törvénykönyve finomításának kell következnie, elviselhető viszonyokat teremtve a magyar munkavállalók számára.”

 Szakszervezetünk tagsága a napokban levelet kapott Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, amelyben a miniszter megfogalmazta:

„A Kormány a jövőben is számít a szociális partnerekkel folytatandó konzultációkra, a szociális partnerek aktív közreműködésére. A megállapodások kiszámíthatóbbá teszik a vállalkozások és a nemzetgazdaság működését, a munkavállalók helyzetét, ami közös érdekünk.”

Varga Mihály azt is elmondta, hogy a magyar Kormány elkötelezett a foglalkoztatás bővítése, a munkavállalók kiszámítható jövőképe mellett. A kormány a magyar vállalkozások megerősítésére, versenyképességük növelésére összpontosít a foglalkoztatás további bővülése és a családok megélhetésének javulása érdekében.

Hangsúlyozta: „Őszintén hiszek abban, hogy a partnerség, a közös gondolkodás és cselekvés előbbre visz minket és Magyarország fejlődését szolgálja, ami hazánkban nem öncél, nem a profit maximalizálása és a piaci részesedés növelése, hanem egyedüli biztosítéka a munkát végző emberek, és családjaik méltó életfeltételeinek.”

A Munkástanácsok úgy véli, hogy a fenti célok a munkavállalók érdekeit szolgálják, és támogatja a kormányt ezen törekvések megvalósításában.