Új dokumentum, hazai kérdőíves lekérdezések eredményei

Új dokumentum került fel a Munkavállalás 55 éves kor felett weboldalunkra: Az idősödő munkavállalók munkavállalásának elősegítése az egészségügyi és szociális ágazatban – Nemzetközi tapasztalatok és hazai kérdőíves lekérdezések eredményei. Röviden erről olvashattok benne:

“Az egészségügyi és szociális ágazat Európa-szerte számos kihívással néz szembe. Az egyik ilyen kihívás, hogy az EU országokban a társadalom elöregedése miatt egyre több ember szorul gondozásra, ugyanakkor ez az ágazat is a szakképzett munkaerő hiányával küzd.

A munkaerő idősödése az egészségügyben, szociális ágazatban új munkavédelmi és népegészségügyi kihívást is jelent, egészségük és munkavégző képességük megőrzése és tovább foglalkoztatásuk megvalósítása végett.

Amellett, hogy az egészségügyi és szociális ágazatban sok a betöltetlen munkahely, nehéz új munkaerőt találni, az idősebb munkaerő megtartásának és alkalmazásának számos pozitívuma van. Amikor a korosabb munkavállalók előnyeiről kérdezték az egészségügyi és szociális szolgáltatások területén dolgozó HR szakembereket egy kutatás keretében, azok a széles körű munkatapasztalatot, valamint a magas érettségi szintet (73%), szakmaiságot (73%), a magas munkamorált (66%) és megbízhatóságot (63%) említették leggyakrabban.”

Tovább a teljes szakmai anyaghoz »

 

« Ugrás az összes hírhez