Mint tudjátok az Független Egészségügyi Szakszervezet felmérést készít arról, hogy ebben a helyzetben, amikor az egészségügyi szakdolgozóknak megígért fizetésemelés időpontja egyre tolódik, milyen tiltakozási formát választanátok, mi lenne a leghatékonyabb nyomásgyakorlás.

A következő linken letölthetők azok a nyilatkozatok, amelyek alapján láthatjuk milyen akciókhoz csatlakoznátok a követelések elérése érdekében. Töltsétek ki elsősorban azt a nyilatkozatot, amelyik alapján látjuk, milyen tiltakozási formát választanátok. Nyilatkozat a tiltakozásban részvételről. Mivel a tiltakozások megszervezése sok energiát igényel, és ha nem vagyunk elegen, értelmetlen is, csak azt jelöljétek meg, amiben valóban részt fogtok venni.

Követeléseink:

  1. Követelések a szakdolgozók és az egészségügyben dolgozók gazdasági szociális helyzetének javítása érdekében
  2. Azonnali béremelés 32-55% között a tudástól, és tapasztalattól függően a szakdolgozók és az egészségügyben dolgozók esetén
  3. A szakdolgozók esetén a szakdolgozói átlagbér érje el  az orvosi átlagbér 1. lépcsőben  37% -át a második lépcsőben 45-%át .
  4. A pótlékok, bérkiegészítések megtartása.
  5. Megfelelő előkészítési idő, önkéntesség és anyagi kompenzáció / utazási költség és a többletidőráfordítás ellentételezése / a munkavégzési hely egyoldalú megváltoztatása, vagy a kötelező ügyeleti beosztás esetén. A munkavégzés helyének kijelölése szakképzettségnek megfelelő lehet, ha ez nem biztosítható-átképzési, továbbképzési lehetőség biztosítása.
  6. Amennyiben a munkavállaló nem tudja vállalni a munkavégzést más helységben, és helyben átcsoportosítással sem biztosítható a további foglakoztatás, végkielégítés és megemelt felmondási idő biztosítása a munkáltató részéről, és a munkahelykeresés segítése.
  7. Az alapbér csökkentésére nem kerülhet sor

Letölthető dokumentumok: