A Munkástanácsok Elnöksége felhívja tagjait és a munkavállalók élethelyzete iránt érzékeny embereket, hogy támogassák a TESCO dolgozóinak akcióját, amelyre azért kényszerülnek, hogy tiltakozzanak méltatlan helyzetük ellen, ami szimbolikus példája a magyar és közép-keleteurópai munkavállalók évtizedek óta zajló szolgasorban tartásának.

A munkavállalók kiszolgáltatottságára alapozza a nemzetközi befektető az elmúlt évtizedekben megszerzett extra profitját, aminek morzsáiból kifizette a dolgozók létminimumát is alig fedező bérét, miközben a magyar állam biztosította számára a jogi feltételeket, a mindenkori politikai elit pedig a munkások lealacsonyításához elengedhetetlen politikai klímát.

E folyamat mára tarthatatlanná vált!

Minden szereplőnek be kell látnia, hogy véget kell vetni a munkavállalók további jogfosztottságának és ebből adódó anyagi és mentális kifosztásának.

Tisztességes, jogszerű foglalkoztatást és tisztességes bért követelünk a TESCO dolgozóinak!

Támogassátok a KDFSZ és a KASZ követeléseinek elérését részvételetekkel a 2017 július 8-án 12 órakor tartandó demonstráción, Budapesten a Fogarasi úti TESCO parkolóban!

Munkástanácsok Elnöksége

Kép: hvg.hu