2011-től 2013-ig a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében 587 településen 35 187 halmozottan hátrányos helyzetű többgyerekes család számára biztosított az egész évi zöldség és fehérje szükségletükhöz szükséges vetőmagot és kishaszonállatot.

Az önkormányzati beszámolók alapján a családok 80%-a (huszonnyolcezer család) sikerrel élt ezzel a lehetőséggel. Mi több, megtartott annyi kishaszonállatot, ami a gyerekek fehérje szükségletét idén is biztosítani tudja.

A „mini háztájik” fenntarthatóságát megerősítendő, e családok számára idén is biztosítjuk az egész évi vetőmagot, valamint annyi kishaszonállatot, amellyel a gyerekek fehérje szükségletét hosszú távon is biztosítani tudják.

2014-es évi akció fő célja azonban az, hogy a programba eddig még nem jelentkező, mintegy háromszáz kistelepülésen élő halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes családból, minél többet hasonló lehetőséghez juttassunk. Ezért arra kérjük az érintett települések önkormányzati, iskolai, óvodai dolgozóit tegyenek meg mindent azért, hogy a településükön élő gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok megkaphassák idén a gyerekek egészséges ellátását fenntartható módon biztosító mini háztájihoz szükséges vetőmagot és kishaszonállatot.

A programban való részvétel egyetlen feltétele, hogy a településen élő minden egyes halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes család részt vegyen benne.

Az eddigi 35 187 halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes családon kívül, az ország 47 LHH kistérségének kistelepülésein még közel 25 000 hasonló helyzetben lévő család gyermekei várnak támogatásra.

Ezek a gyerekek egytől egyig a mi gyerekeink. Mi felnőttek vagyunk felelősek azért, hogy mindegyikük megkapja a fejlődéséhez szükséges egészséges táplálékot.

Az elmúlt években több mint egymillió honfitársunk vállalt értük felelősséget. Segítségüknek köszönhetően a tavaly jelentkező 35 187 család mindegyikét fenntartható mini háztájihoz tudtuk juttatni.

Reméljük idén a tavalyiaknál még többen, támogatják akciónkat. Ha így lesz, a következő két évben, közösen el tudjuk érni, hogy az ország legszegényebb régióiban a ma kétszázezerre becsülhető alultáplált gyerek mindegyike számára tartósan biztosítsuk a fejlődéséhez szükséges élelem megtermelésének feltételeit.

Ehhez azonban szükségünk van mindenkire: a nyilvánosságra és minden egyes az itt élő gyerekekért felelősséget vállaló állampolgárra.

               Hegedüs Zsuzsa

a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány

   kuratóriumának elnöke

 

SZÁMLASZÁM: 11794008-20534156

 

MINDEN GYEREK LAKJON JÓL ADOMÁNYVONAL: 13611

 

Erről a hívásdíj (250 Ft) közvetlenül az alapítvány számlájára kerül.

2012. január 1-től adója egy százalékát is felajánlhatja, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány számára.

Honlap: www.mindengyereklakjonjol.hu

Mobil szám: 30/661-1840

E-mail: mindengyereklakjonjol@mindengyereklakjonjol.hu