Hírek

Megunták a közlekedési szakszervezetek, hogy a kormány két éve nem számolja el a korkedvezményes nyugdíjrendszer megszüntetése után bennragadt töredékidőket. Most az Alkotmánybírósághoz fordulnak – adta hírül a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) közlekedési tagozata.

Évek óta húzódik a korkedvezményes nyugdíjrendszer 2014-es megszüntetését követően bennragadt, úgynevezett töredékidő elszámolása. A töredékidő több tízezer embert érint, akik után a munkáltatók emelt járulékot fizettek azért, hogy korábban mehessenek nyugdíjba.

A megszüntetés miatt tízezrek maradtak hoppon úgy, hogy a járulékuk már bent volt a központi kasszában. Volt, akinek már csak 3 nap hiányzott ahhoz, hogy újabb korkedvezményre jogosító évet szerezzen, de a megszüntetés miatt egy évvel tovább kellett dolgoznia – írja a MASZSZ.

A bennragadt töredékidők elszámolására az elmúlt két évben többször is ígéretet tett a nemzetgazdasági miniszter, sőt írásban is vállalta az ügy rendezését, ám eddig történt semmi. A szakszervezet az Alkotmánybírósághoz fordul.

Forrás: napi.hu