Az Európai Néppárt (EPP) Kereszténydemokrata Munkavállalók Európai Uniója (European Union of Christian Democratic Workers, EUCDW) pénteken december 14-én és szombaton december 15-én rendezi meg Kongresszusát.

 Az EUCDW a keresztény munkavállalók európai mozgalmainak ernyőszervezete. A Munkástanácsok Országos Szövetségével közösen az EUCDW 18 EU tagállam 24 keresztény munkavállalói mozgalmát gyűjt össze. (www.eucdw.org).

Az EUCDW Kongresszusa elkötelezettje a soron következő Európai parlamenti választási kampányhoz szükséges stratégia és prioritások terén. A Kongresszus résztvevői közé tartozik a Szociális Ügyekért felelős európai biztos Marianne Thyssen, Német Szövetségi Köztársaság Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Munkaügyért és Szociális ügyekért felelős minisztere Karl-Josef Laumann, valamint Ausztria oktatásért felelős minisztere Heinz Faßmann mellett Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke és Baumgartner Lajos a szervezet gazdasági alelnöke.

Elmar Brok, Európai Parlamenti képviselő (CDU/EPP) az EUCDW elnöki tisztségében történő megerősítése szintén napirendi pont.

A Kongresszuson adoptálásra kerülő kongresszus dokumentum tervezetének központi tematikája az Európai Unió szociális dimenziójának további erősítése. Egy folyamatosan változó világban meggyőződésünk, hogy egy erősebb, igazságosabb és nagyratörő Európai Unióra van szükségünk, mely védi az Európaiakat és a jövőben bizalmat kelt. A szociális védelem, a klímaváltozás elleni és az egészséges élhető környezetért való küzdelem, a megújuló energiákban való innováció és a biztonság: ezek azok a területek, ahol Európa megkülönböztetik.

 2018. December 15, kezdés 10:00-kor