Három év tapasztalatait összegezték a Munkástanácsok Országos Szövetsége és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés által uniós és állami forrásból működtetett Nyugat-Dunántúli Jogpontok szakemberei.

Segítséget adni a munkavállalóknak és a munkáltatóknak, hogy könnyebben kiigazodjanak a jogi útvesztőkben – ezt volt a legfontosabb célkitűzése az országos jogpont hálózatnak. Az ingyenes segítségnyújtás a gazdaság kifehérítését is szolgálja. Szombathelyen 3 ilyen iroda működik: az autóbusztársaság Körmendi úti telephelyén, a Kőszegi utcában és a Horváth Boldizsár körúton.

Szabóné Tuboly Andrea – jogász, Jogpontok

“Legtöbb kérdés munkajogi jellegű, munkajogi problémákkal jönnek. Az a tapasztalatom, hogy SZJA bevallási időszakokban adójogi kérdésekben is megkeresnek bennünket, illetőleg cégjogi kérdésekben is, különösen előfordulnak a munkanélküliek, akik egyéni vállalkozóvá szeretnének válni, illetve cégeket szeretnének alapítani.”

Ebben a régióban mintegy 7000 álláskeresőnek nyújtottak segítséget a Jogpontok szakemberei. A tapasztalatokat összegző sajtótájékoztatón elhangzott, hatékonyak a vitarendezési fórumok is. Kortól függetlenül bárki felkeresheti az irodákat.

Bernáth Ildikó – kontroller, Jogpontok
“Több, mint 223 ezer ügyben látogatták meg az irodákat, meg a szolgáltatást nyújtó munkatársakat, itt a nyugat-dunántúli régióban pedig közel 40 ezer ügyben keresték meg az érdeklődők azokat, akik segíteni tudnak a problémák megoldásában.”

Bár június 30-án befejeződött volna a szolgáltatás, a projekt futamidejét meghosszabbították szeptember végéig és jó esély mutatkozik arra is, hogy ősztől újabb 3 évig lehet majd igénybe venni az ingyenes jogi tanácsadást. A szombathelyi jogpontokat minden hónap első és harmadik hetében hétfőn 18-tól 20 óráig, valamint kedden 17-től 19 óráig kereshetik fel az érdeklődők. További információk a jogpontok honlapján olvashatók. (www.jogpontok.hu)

http://www.tvszombathely.hu/hirek/ertekeltek-a-jogpontok-mukodeset-20190627