Elkészült a Nemzeti Közlekedési Stratégia (NKS), melynek dokumentumai elektronikus formában a www.kkk.gov.hu  honlapján a Nemzeti Közlekedési Stratégia menüpont alatt megtalálhatóak. Az NKS-t a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Központi Koordinációs Bizottság irányításával egy Konzorcium dolgozta ki, melynek munkájában a Munkástanácsok Országos Szövetségének szakértői nem vehettek részt.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) tájékoztatása szerint az NKS anyagait szakmai-társadalmi megvitatásra bocsátotta. Ennek keretében 2013. december 10-én a közúti, a vízi és légügyi szakterületet érintő egyeztetés megtörtént, ahol a MOSZ szakértői szóban előzetesen kifejthették észrevételeiket. Az írásos véleményeket 2013. december 21-ig kell megküldeni a társadalmi egyeztető fórumot szervező KKK részére.

Kérünk minden érdeklődőt, hogy olvassa el a közzétett anyagokat, legalább az NKS Stratégiai Dokumentum címűt és tegye meg észrevételeit, amelyeket felhasználhatunk a MOSZ hivatalos véleményének megfogalmazásánál.

Az észrevételeket a versenyszfera@munkastanacsok.hu e-mail címre kérjük.

 

Kovács Zoltán

Versenyszféra alelnök
Munkástanácsok Országos Szövetsége
1125 Budapest Szarvas Gábor út 9/b.
Tel.: 275-1445;
30/502-6522
Fax: 394-2802