Életének 77. évében elhunyt dr. Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés elnöke. Kuti László a magyar szakszervezeti mozgalom kiemelkedő alakja volt. A Munkástanácsok Országos Szövetsége osztozik a gyászban. 

Palkovics Imre emlékezik:

Elment Kuti László!

Nem mondhatom, hogy barátok voltunk, de a szó legnemesebb értelmében kollégák, sőt harcostársak és egyben a mai szakszervezeti vezetők hivatalban lévő legöregebbjei.

Halálhíre talán e közös megélt idők miatt is mélyen megrendít.

Messzire nyúlik vissza ismeretségünk. Az elmúlt harminckét évet azonos terepen töltöttük, rengeteg közös munka áll mögöttünk és nehéz tudomásul venni, hogy eddig tartott.

Laci egy kedves ember volt, őszinte, szókimondó és korrekt kolléga.  Érződött személyiségén, hogy értelmiségi közegből származik, mondhatnám polgári attitűddel rendelkező munkavállalói érdekképviselő. Eredeti hivatása áthatotta világszemléletét az érdekvédelem hétköznapjaiban is, mint aki “földtani korszakokban gondolkodik”.

Bölcs megértéssel viseltetett a partnerekkel szemben, mint aki tudja, hogy a kemény felszín lassan, de biztosan változni fog a pillanatnyilag érzékelhetetlennek tűnő erők hatása alatt is, akár a munkavállalók érdekében megszólaló ember erőfeszítései.

Búcsúzom tőled a magam és a Munkástanácsok nevében.

Nyugodj békében.