Tisztelt Tisztségviselők, Kedves Tagjaink!

Eljött az az idő amit sokan vártatok, és bizakodtatok, és vitáztunk is abban a kérdésben, hogy a VPDSZ képes, és tud-e új tartalommal megtölteni a szakszervezeti tagságot? További kérdés volt, hogy szoros és felelős gazdálkodás mellett, képes-e az új kihívásoknak megfelelni egy csökkentett tagdíj formájában, amely már mindenki számára elérhetővé és kihasználhatóvá, és gazdaságossá teszi a szakszervezeti tagságot.

Nos, ezeket a kérdéseket a jövő fogja eldönteni, én csak arról számolhatok be, hogy előterjesztésünket a Közgyűlés jóváhagyta és elfogadta, így július 1-től 0,8%-ra csökkentett, és 3.500 Ft–ban maximált tagdíjat kell fizetni, amelynek 40%-a továbbra is az alapszervezetek részére kerül visszautalásra, és a felhasználásukról továbbra is ők döntenek.

Elmondhatjuk, hogy a tagdíjcsökkentés minden egyes tagot érint, és ebből közel 1000 tagot meglehetősen nagy mértékben a korábbi tagdíjfizetési kötelezettség mértékét tekintve.

Ezzel párhuzamosan 2017.07.01-től életbe léptek a VPDSZ biztosítási rendszerei, összesen három biztosító garantálja szakszervezeti tagjaink védelmét!

A Signal, az Union, és a Generali biztosítóval kötöttünk szerződést. Ami azt jelenti, hogy tagjaink csoportos élet-, baleset-, és a NAV-nak okozott gondatlan kár esetében munkavállalói felelősségbiztosítás keretében a is védelem alatt állnak! Ezzel nem csak a VPFSZ-nél korábban kötött élet- és balesetbiztosítást újítottuk meg, hanem a munkavállalói felelősség körében bekövetkezett gondatlan károkozás esetében is a munkavállalók mögött áll a szakszervezet.

Azt hiszem, történelmi pillanatok ezek, ennek megfelelően készülnek a tájékoztató ismeretterjesztő anyagok, amelyek terjesztése tekintetében kérjük majd szíves segítségeteket, hiszen együtt, egymásért dolgozva lehetünk csak sikeresek a következő időszakokban is!

Üdvözlettel:

Holecz Gábor elnök

forrás:vpdsz.hu