Tiltakozunk!

A Munkástanácsok Országos Szövetsége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a mai napon a JNT Security Kft. azonnali hatállyal felmondott Kuti Zsoltnak, az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) JNT alapszervezeti ügyvivőjének.

A munkáltató egy kereskedelmi televíziónak tett nyilatkozatából kiragadott mondatára hivatkozva tette ezt, amely a JNT véleménye szerint közvetlenül és ténylegesen alkalmas volt a munkáltató jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének veszélyeztetésére.

A Munkástanácsok tiltakozik az eljárás ellen, felszólítja a munkáltatót, hogy azonnal állítsa helyre Kuti Zsolt munkaviszonyát! A szakszervezeti tisztségviselők szólás és véleményszabadságát a hazai és nemzetközi jogszabályok egyaránt biztosítják, garantálják és védelmezik.

A Munkástanácsok minden jogi segítséget megad tagszervezeti tisztségviselőjének, egyúttal szolidaritásra, támogatásra kér fel minden olyan szervezetet és magánszemélyt, akik fontosnak tartják az olyan alkotmányos alapjogok maradéktalan érvényesülését, mint a munkavállalók sztrájkhoz való joga.

Amennyiben a munkáltató mégsem állítja helyre Kuti Zsolt munkaviszonyát, úgy minden hazai és nemzetközi fórumon fel fogunk lépni ennek jogos kikényszerítéséért.

Budapest, 2015.04.23.

Munkástanácsok Országos Szövetsége