A Munkástanácsok Országos Szövetsége és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége együttműködési megállapodást köt a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javításáért.

A felek közös feladatnak tekintik a feketemunka elleni közös harcot, mely tömegesen érinti a fiatalokat a hazai munkaerőpiacon. Ennek érdekében a jövőben közös javaslatokat fogalmaznak meg, illetve szakmailag véleményezik egymást előterjesztéseit.

A felek kölcsönösen fontosnak tartják a fiatalok munkaerőpiaci, munkajogi ismereteinek bővítését, javítását. Ennek érdekében munkajogi kiadványok terjesztését, előadások megtartását szorgalmazzák.

Az ISZOSZ a fiatalok biztonságos munkavégzését szem előtt tartva kiemelt feladatának tekinti, hogy az iskolaszövetkezeti munkában részt vevők munkájuk ellátása során a munkajogi előírásokat maradéktalanul betartva végezzék munkájukat. A MOSZ ehhez további segítséget nyújtva segíti az ISZOSZ jogsegélyszolgálatát saját lehetőségeivel és eszköztárával.

A felek egyetértenek továbbá abban, hogy a készülő szövetkezeti törvénynek stabil, kiszámítható feltételeket kell teremtenie továbbra is az iskolaszövetkezetek zavartalan működéséhez.