Szerdán Együttműködési megállapodást kötött a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Magyar Iparszövetség (OKISZ) a Munkástanácsok Szarvas Gábor úti székházában.

 A találkozón részt vett Vadász György az OKISZ elnöke, Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke, Nagy Imre a Munkástanácsok alelnöke és Kovács Zoltán versenyszféráért felelős alelnök.

 A baráti hangulatú megállapodás kötésen elhangzott, hogy ez az esemény az eddig is jól működő kooperáció formalizálása.

 Vadász György kiemelte: a Magyar Iparszövetség elsősorban mikró és kisvállalkozásokat tömörítő munkaadói társadalmi szervezet, és ennek a rétegnek az országos és helyi szintű megjelenésében aktívan jelen vannak.

A közeljövőben a két szervezet szakértői csoportjának számba kell venni, hogy milyen közös pontokon valósítható meg gyakorlatban az együttműködés. Hangsúlyozta: az OKISZ mint munkáltató szövetség, nagy örömmel működik együtt a Munkástanácsokkal.

A Magyar Iparszövetség elnöke felajánlotta az OKISZ képzési hálózati rendszerét, valamint kilátásba helyezte közös képzések lehetőségét.

 Palkovics Imre elmondta: Ennek az együttműködésnek a legfontosabb eleme a rendezett jogszabályi helyzet, a munkáltatók és a szakszervezetek megfelelő kooperációja, amely a kollektív munkaügyi feladatokban valósul meg.

 A megállapodás az egyesülési jog nagyobb fokú biztosítása mellett (szakszervezet alapítás), lehetőséget ad a munkahelyi konfliktusok békés rendezésére, amely a legfontosabb érdeke mind a munkaadói mind a munkavállalói oldalnak.

 Mindezeken túl a megállapodás megkötése egyfajta biztosíték is, hiszen a jövőben számos olyan közös projektre, fellépésre nyílik lehetőség, amelynek az aláírt dokumentum a hátterét biztosítja.

letöltés:  OKISZ-MOSZ együttműködési megállapodás.pdf