Szerdán együttműködési megállapodást kötött a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ), Budapesten, a Munkástanácsok székházában.

A megállapodás alapján a MOSZ az Országos Érdekegyeztetésben folyó tárgyalásokon lehetőséget biztosít a tűzoltó szakszervezet véleményének megjelenítésére, egyetértés esetén képviseli álláspontját, továbbá a részére megküldött jogszabálytervezetek véleményezésénél a HTFSZ álláspontját figyelembe veszi.

A Munkástanácsokkal való együttműködés lehetőséget ad a HTFSZ-nek, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban (OKÉT) és a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) is érdemben megjelenhessenek.

A konföderáció számára fontos a minél szélesebb lefedettség, a tűzoltókkal pedig új ágazattal bővült a Munkástanácsokkal együttműködők köre.

Az együttműködési megállapodás többek közt tartalmazza, hogy folyamatos egyeztetéseket végeznek érdekvédelmi kérdésekben, valamint közös programokat és akciókat szerveznek, illetve összehangolják tevékenységüket belföldi és nemzetközi szinten.

A megállapodást a Munkástanácsok részéről Palkovics Imre elnök, a HTFSZ részéről Salamon Lajos elnök látta el kézjegyével.