Tisztelt Vezérigazgató Úr!

 A Volán-társaságok szervezeti átalakítása kapcsán a gépkocsivezetők helyzete látszik a legstabilabbnak. A karbantartók létszáma a telephelyek számától függően változhat, ám jövőjük a szellemi állományéhoz képest még így is biztosabb. Tehát az átalakítás folyamatait, előkészületeit látva, a legsérülékenyebb állománycsoport a szellemi állomány. Az alágazati és a helyi bérmegállapodások is ezt az állapotot támasztják alá.

Ezért kérjük Vezérigazgató urat, hogy a szellemi állomány tervezett jövőjéről egyeztetés történjen, ahol tájékoztatást kérnénk a tekintetben, hogy várhatóan helyi szinteken milyen munkafolyamatok milyen létszámmal és milyen döntési szintek maradnának.

Tisztában vagyunk vele, hogy még csak körvonalazott tervek állnak rendelkezésre, ám ezen állománycsoport érzelmi stabilitása és jövőképe érdekében mielőbb szükségét éreznénk egy, a bizonytalansági tényezőket is számba vevő egyeztetésnek a KKSz, a Liga Szakszervezetek és a Közlekedési Munkástanácsok reprezentatív szakszervezeteinek részvételével.

 Zalaegerszeg, 2014. március 24.

 Bízva mihamarabbi válaszában, tisztelettel :

 Horváth László

                                                                          Közlekedési Munkástanácsok

Északnyugat-magyarországi Szövetségének elnöke