Sajtóközlemény

Tisztelt Szerkesztőség!

 

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság (amelynek tagszervezetei: Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Független Egészségügyi Szakszervezet, Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete, Nyugdíjasok Országos Képviselete, Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete, Szociális Szakmai Szövetség, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete, Szociális Dolgozók Munkástanácsa, Autonóm Területi Szakszervezet)

2013. október 7.-én (hétfőn) 15:00-15:15 óra között

az Emberi Erőforrások Minisztériuma Bp., V. ker. Akadémia utca 3 sz. alatti épülete előtt egy pergő, látványos DEMONSTRÁCIÓ-t tart a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért, az ágazati bérrendezésért, valamint a kormányzattal való érdemi párbeszéd működtetéséért.

A demonstráció, az ágazat dolgozóinak és ellátottjainak segélykiáltása a szociális védőháló repedéseinek befoltozásáért, a megkezdett szakmai-ágazati egyeztetésen megfogalmazott követelések teljesüléséért és az ágazat dolgozóinak 2014. évet érintő bér intézkedések pozitív irányú megváltoztatásáért!

A rendezvény zárásaként Petíciót adunk át Balog Zoltán miniszter úrnak, melyet több tízezren támogattak aláírásukkal.

A résztvevők 14:45 órától gyülekeznek a Széchenyi István téren, az Akadémia épülete előtt.

A demonstrációnkra várjuk a sajtó képviselőit is!

Budapest, 2013. október 4.

Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság

Kapcsolattartó:

Szűcs Viktória elnök BDDSZ  06-20/418-7203  szucs.viktoria@bddsz.hu

Kiss László elnök FESZ         06-70/934-6959   fesz.eln@gmail.com