Kovácsfalva 2017. 09. 16-19.

A Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége az Európai Uniós Büntetés-végrehajtási Szakszervezeti Szövetség meghívására 2017. október 16-19. között a Szlovákiában megrendezett szakszervezeti konferencián képviseltette magát.

A konferencia a nemzetközi résztvevők beszámolóival kezdődött. Minden szervezet bemutatta a saját országa büntetés-végrehajtási rendszerének működését, majd a szakszervezeti munkáról és tevékenységéről számoltak be.
A konferenciát meghívott vendégként megtisztelte a Szlovák Büntetés-végrehajtás Országos parancsnoka, Milan Ivan ezredes Úr és a Szlovák Szakszervezeti Konföderáció elnöke, Jozef Kollár Úr is.

A konferencia másnapján a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége (Magyarország) felvételre került az Európai Uniós Büntetés-végrehajtási Szakszervezeti Szövetségébe.

A szerződést aláírók megállapodtak abban, hogy a következő nemzetközi konferencia helyszíne Magyarország, melynek a tervezett időpontja 2018 októbere.