Az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) 2015.05.22-én a sztrájk felfüggesztéséről tájékoztatta a munkáltatót.

JNT Security Kft. tulajdonosi összetételében és szervezeti irányításában történt változásokat figyelembe véve, az ÉŐDSZ a sztrájkolókkal egyetértésben, az új működési struktúrát és az erre épülő vállalkozási stratégia kialakítását pozitív lehetőségként és egy jövőbeli megállapodás biztosítékaként értékelte.

A tagság egyhangú véleménye alapján az ÉŐDSZ és a JNT szakszervezeti alapszervezete a sztrájktörvény előírásait alkalmazva, a 2015. április 21-én megkezdett határozatlan idejű sztrájkot 2015. május 22-én 24.00 órakor felfüggeszti. A szakszervezet a sztrájkkészültséget és a sztrájk újraindításának lehetőségét továbbra is fenntartja, ennek megfelelően a sztrájkbizottság tovább működik.

Az ÉŐDSZ arról is tájékoztatta a munkáltatót, hogy a sztrájkbizottság készen áll az egyeztető tárgyalások folytatására, és bíznak abban, hogy a munkáltató az elkövetkezendő időszakot a tárgyalások felgyorsítására és a mielőbbi megállapodás megkötésére használja föl.

Budapest, 2015.05.22.

Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete