A hatékonyabb, a szakmailag megalapozottabb és szélesebb tagsági felhatalmazásra igényt tartó érdekvédelmi munka érdekében egyesülés mellett döntött két szakszervezeti szövetség.

A Közlekedési Dolgozók Szakszervezetei Szövetségének (KDSZSZ) és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségének (KMSZ) tagszervezetei alkotta szakszervezeti tömörülés behálózza az egész országot.

A várhatóan decemberben megalakuló szervezet kezdetben mintegy 5 ezer tagot számlál, ám rövid időn belül 6-7 ezres nagyságot céloznak meg a szervezők. A szövetség befogadó, nyitott a csatlakozni szándékozó szakszervezetek előtt, ezért is bizakodnak a további gyarapodásban.

A megnövekedett tagsággal, a szellemi erők mozgósításával és egyesítésével a szövetség megkerülhetetlen tényezője kíván lenni az érdekegyeztetésnek. Működésének elsődleges színtere a Volánbusz Zrt. lesz, ezért erőiket a 2020.évi volános bértárgyalásokra és a Kollektív Szerződés harmonizációs projektjének folyamatára koncentrálják.

Tisztában vannak azzal, hogy a bértárgyalás nem csak cégszinten történik, ezért nem mondanak le arról a lehetőségről sem, hogy kormányzati tényezőkkel is tárgyalási pozícióba kerülhessenek.

Mintegy 20 tagszervezettel megalakuló szövetség neve Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége lesz és a Munkástanácsok Országos Szövetségéhez csatlakozik. A szövetség kéri a tagságot, támogassák majd munkáját, érdeklődésükkel, aktivitásukkal felhajtóerőként hassanak oda, hogy képesek legyenek vállalásaik megvalósítására. Szükségük is lesz a munkavállalók bizalmára, támogatására, mivel küzdelmes időszak vár a Volán szakmára.

Ez a folyamat alaposan felerősíti és felértékeli az érdekvédelmi munka szerepét. Ezért is döntött az egyesülés mellett a két szövetség.

KMSZ elnöksége