2 év alatt 20 százalékkal növelné minden munkavállalója bérét az Audi Hungaria Zrt. – közölte a vállalat kommunikációs osztálya az MTI érdeklődére.

A negyedik, az előző hét végén a munkaadó által tett ajánlat szerint 2019. január 1-től 10 és 2020. január 1-től további 10 százalékkal emelnék a béreket. De ezt az ajánlatot az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ) nem fogadta el, és hétfőn megalakították a sztrájkbizottságot.

A kommunikációs osztály közölte: a cégvezetés szerint a mostani bérszínvonal és a fizetésemelésre tett ajánlati csomag versenyképes, az egyik legkiemelkedőbb Magyarországon, és továbbra is törekednek mindenkinek megfelelő egyezséget kötni az érdekképviselettel.

A szerdán átadott javaslatra még nem kaptak választ a bértárgyaló szakszervezeti delegációtól, ahogy azt sem tudják, hogy mikorra teszik egy esetleges sztrájk időpontját – mondták.

Németh Sándor, az AHFSZ elnöke az MTI-vel közölte: az átvett ajánlatot csütörtökön tárgyalják meg a sztrájkbizottsági értekezleten.

Az érdekképviselet keddi sztrájkkövetelése teljesen megegyezik a szakszervezet utolsó munkavállalói bérkövetelésével, amit december 20-án adtak át a munkáltató képviselőjének.

A decemberi követelés rögzíti, hogy a bérmegállapodás 1 évre szóljon, az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg. Ezen felül az alapbérbe a mozgóbér 4 százalékát építsék be, kapjon minden munkavállaló egy hónapban egy teljes szabad hétvégét, a gyerekek és az életkor után járó szabadságokkal pedig a munkavállaló rendelkezhessen. A választható béren kívüli juttatás keretösszegét a mostani 620 ezer forintról 787 ezer forintra növeljék, fejlesszék tovább a lojalitásbónuszt, és vezessék be a jubileumi bónuszt.

Az Audi Hungaria Zrt.-nél legutóbb 2017. január 26-án tartottak 2 órás figyelmeztető sztrájkot a megrekedt bértárgyalások miatt. (MTI)