Az RTL Híradó úgy értesült, akik maradnak, azok nem túlórázhatnak, mert nem fizeti ki nekik a cég, de a sorsjegy értékesítését számon kérik rajtuk.

Kevesebb a bevétel, ezért a dolgozók munkaórájának csökkentésével és kötelező szabadságolással reagálna a koronavírusjárvány miatti vészhelyzetre a Magyar Posta. Erről egy kézbesítő küldött felháborodott levelet az RTL Híradónak. Ebben arról számolt be, hogy az idei szabadságuk 70 százalékát kötelesek lennének kivenni júniusig.

Közben az idei béremelés is elmaradt.

Azt nem tudni, hogy a munkaórák csökkentése bércsökkenéssel is jár-e. Az állami cég intézkedéseinek többségével a szakszervezetek sem értenek egyet: tárgyalást kezdeményeztek a munkáltatóval. Szerintük nem lehet azt a bért tovább csökkenteni, amit meg sem emeltek.

Sokan nagyon alacsony bérből élnek, egyik hónapról a másikra. Ugyanakkor sokan helyettesítenek másik körzetben is. Egyes információk szerint a próbaidős dolgozókat elküldik,

akik maradnak, azok nem túlórázhatnak, mert nem fizeti ki nekik a cég, de a sorsjegy értékesítését számon kérik rajtuk.

hirdetés

A postától nem válaszoltak a Híradó kérdéseire.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/atszervezesek-varhatok-a-postan-csokkentenek-a-munkaorakat-szabadsagolnak-a-dolgozokat/