Állami kitüntetést kapott Palkovics Imre

2018-10-02T11:17:09+02:002016. augusztus 19.|
Az elismerések nagyrabecsülésünket fejezik ki mindazoknak, akik Magyarország érdekében lelkiismeretes, kimagasló színvonalú és eredményes munkát végeznek – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából adományozott állami kitüntetések átadásán.

Mint mondta: a díjazottak mind olyan teljesítmény nyújtanak, amely túlmutat a mindennapokon, amelyet példaként állíthatunk mindenki elé.

Kép letöltése

 
Fotó: Eisenmann József/NGM

A magyar államalapítás ünnepe egyszerre jelenti számunkra nemzetté válásunkat és összetartozásunkat, keresztény gyökereinket, kapcsolódásunkat Európához, de a független és önálló államhoz való ragaszkodásunkat is — emelte ki köszöntőjében Varga Mihály. Hozzátette: ezeréves történelmünk alatt megélt győzelmeink és kudarcaink, helytállásunk és küzdelmeink, a szabadságunkhoz való ragaszkodásunk és a mindig újrakezdés képessége tesz bennünket a XXI. században is magyar nemzetté.

Kép letöltése

 
Fotó: Eisenmann József/NGM

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökének. A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata elismerésben részesült Deák Miklósné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyugalmazott vezetője, Hirth Ferenc, a pécsi KONTAKT-ELEKTRO Ipari, Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Modláné Görgényi Ildikó, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal nyugalmazott főigazgató-helyettese, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet volt főigazgatója. A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerésben Álmosdi Árpád építész, a szolnoki Ártér Építész Műterem Kft. tervezője, Fekete Tibor, a COOP Szolnok Kereskedelmi Zrt. vezérigazgató helyettese, Kocsis Árpád, a Budapesti Sportiroda Kft. ügyvezető versenyigazgatója, Kocsis István Iván, a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye emődi szervezőlelkészségének lelkésze, Mezei János, a CO-OP STAR Kereskedelmi Zrt. kereskedelmi igazgatója, Molnár Lajos Milán, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Riczkó Eleonóra, a kecskeméti ÁFEOSZ Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatója részesült.

Kép letöltése

 
Fotó: Eisenmann József/NGM

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést Czecze József nyugalmazott rendőr alezredes, helytörténész, Emőd hagyományainak kutatója vette át a minisztertől.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Oszd meg ezt a cikket, ha tetszett!

Vissza az elejére!