Szakszervezeti Konföderációk

Magyar Szakszervezeti Szövetség

Kordás László a MASZSZ elnöke a szervezet szolidaritási közleményében a szakszervezet képviselői mindent megtettek annak érdekében, hogy kölcsönösen elfogadható megállapodás születhessen a szociális partnerek között a 2015. évi bérmegállapodásról. A munkabéke egyik alapfeltétele a dolgozók megélhetésének biztosítása.

Bővebben: http://szakszervezet.net/hu/fohirek/405-szolidaritasi-kozlemeny

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szolidaritását fejezi ki az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) és annak a JNT Security Kft.-nél működő tagszervezete felé, melynek tagjai határozatlan idejű sztrájkba léptek 2015. április 21-én éjfélkor a munkáltató által tett elfogadhatatlan bérajánlás miatt.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma fontosnak tartja, hogy a munkavállalók a tárgyalásos út kimerítése után nagy arányban mernek élni a sztrájk jogával, hogy közös érdekeiket a jogszabályok adta keretek között érvényesítsék. Harcukhoz sok sikert kívánunk!

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma minden olyan munkavállalói érdekérvényesítést támogat, amely a munkavállalók jogos követeléseinek és érdekeinek védelmében történik.

Budapest, 2015. április 22.

Varga László s.k.

SZEF elnök

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

Az ÉSZT szolidaritásáról biztosítja a sztrájkoló értékszállítókat! Megjelent: 2015. április 22. szerda Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) szolidaritásáról biztosítja és támogatja a Magyar Posta értékszállító leányvállalatánál, a JNT Security Kft-nél dolgozó munkatársakat munkabeszüntetésükben. A sztrájk szervezője az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) kénytelen a béralku kikényszerítéséért ehhez a végső eszközhöz folyamodni a munkáltatóval szemben. Bízunk abban, hogy az ÉŐDSZ ezzel a sztrájkkal eléri célját, és sikerül a JNT munkavállalóinak megfelelő béremelést kiharcolnia!

Szakszervezetek

Független Egészségügyi Szakszervezet

A Független Egészségügyi Szakszervezet szolidaritását küldi a Magyar Posta értékszállítóinak, sztrájkjukhoz! Az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a bértárgyalások sikertelensége miatt indította a sztrájkot! Kérünk minden tagunkat és támogatónkat, szolidarításuk kifejezésével támogassák a munkavállalók követeléseit!

Kiss László

Független Egészségügyi Szakszervezet

Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége

POFÉSZ SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége szolidaritását fejezi ki az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének, a 2015. április 21-én indított határozatlan idejű sztrájk miatt.

Mindkét oldal célját a békés megállapodás szolgálja, és bízunk benne, hogy tárgyalásos úton sikerül megállapodnia a munkáltatónak és a munkavállalóknak a 2015. évi bérekről.

Ádám István

POFÉSZ ELNÖK

Bécs, 2015.04.21.

Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége

Tisztelt Kollégák!
A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége egyetértését fejezi irántatok, támogatjuk a követeléseteket. Véleményünk szerint csak nyomásgyakorlással és sztrájkkal lehet eredményt elérni. tartsatok ki! Veletek vagyunk!

Varga Tibor

KMSZ  Elnök

Kábelkonfekcionálók Munkástanácsa

Tisztelt Elnök Úr!

A Kábelkonfekcionálók Munkástanács Szakszervezete, a Munkástanácsok Országos Szövetségének olyan érdekképviseleti tagszervezete, amely minden esetben a tiltakozik a munkavállalókat ért kizsákmányolás, és a munkavállalói szociális és gazdasági érdekeit sértő munkáltatói magatartás ellen.

A Kábelkonfekcionálók Munkástanácsa szolidaritást vállal az Önök szakszervezete és annak tagjaival, amelyet Önök a munkáltatóval szemben valósítanak meg.

A Kábelkonfekcionálók Munkástanács Szakszervezet tiltakozik a JNT Security Kft. szociálisan érzéketlen magatartása ellen, amellyel a nála foglalkoztatott munkavállalók érdekeit mellőzi, ezáltal közel hatszáz család megélhetésének lehetőségét súlyosan veszélyezteti.

Továbbá figyelmen kívül hagyja az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) érdekképviselet ez irányú magatartását.

Mélységes aggodalommal figyeljük a sztrájktörésre tett intézkedéseket.

Munkájukhoz Erőt, Egészséget és kitartást kívánok!

Üdvözlettel:

Komáromi Ferencné

Kábelkonfekcionálók Munkástanácsa

Elnök

A Vízügyi Dolgozók Független Szakszervezete

A Vízügyi Dolgozók Független Szakszervezete (VDFSZ) valamint a Vízügyi Szakszervezetek Országos Ágazati Szövetsége (VSZOÁSZ) ezúton kívánja szolidaritását kifejezni az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a JNT Securitynél 2015.04.21-én sztrájkba lépő munkavállalói mellett.

A két vízügyi szakszervezet bízik abban, hogy munkavállalóitok érdekében eléritek célotokat.

Üdvözlettel:

Pető Sándor

Szolidaritási Nyilatkozat

VDFSZ, VSZOÁSZ elnök

Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete

Kedves JNT Kft.-nél dolgozó Kollégák, és kedves Barátaink!

A Reptéri Dolgozók és Szolgáltatók elnökeként, tagjaink nevében, szeretenénk kifejezni teljes szolidaritásunkat a jelen pillanatban is kitartó, sztrájkoló kollégák felé, az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) által a JNT Security Kft.-nél működő  tagszervezete által szervezett sztrájk kapcsán.

Szakszervezetünk, mint a Munkástanácsok  Országos Szövetségének tagszervezete, minden olyan intézkedést ellenez, amely korlátozza a sztrájkjogot, és a munkavállalók alkotmányos jogait. Támogatunk Benneteket  a bértárgyalásokra vonatkozó törvények betartására  irányuló erőfeszítéseitekben és jogos bérkövetelésekben, valamint követeljük Kuti Zsolt tisztségviselőtök  munkaviszonyának visszaállítását.

Felszólítjuk a JNT Security Kft.-t, mint munkáltatót, illetve a tulajdonosokat, hogy a hatalmi arrogancia helyett tartsák be a törvényeket, és egyben tartsák tiszteletben a munkavállalók jogait!

Nem utolsó sorban kívánunk a sztrájkolóknak és vezetőiknek erőt, kitartást, és eredményes tárgyalást.

A Művészeti Szakszervezetek Szövetsége

A Művészeti Szakszervezetek Szövetsége elfogadhatatlannak tartja a JNT Security Kft. eljárását, és messzemenően szolidáris a jogellenesen elbocsátott szakszervezeti tisztségviselővel és az őt képviselő szakszervezettel.

Üdvözlettel
dr. Gyimesi László
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
elnöke

Munkástanácsok Komárom-Esztergom Megyei Szövetsége

Csánics Sándor Úr

Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) Elnöke

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

Budapest

Tisztelt Elnök Úr!

A Munkástanácsok Komárom – Esztergom Megyei Szövetsége szolidaritását fejezi ki az Önök szakszervezete és annak tagjainak mérhetetlen erőfeszítése mellett, amelyet az Önök Munkáltatójával szemben fejtenek ki.

Szakszervezeti Szövetségünk mélységesen elítéli azokat a munkáltatókat, akik nem akarnak tudomást venni a munkavállalók gazdasági és szociális érdekeiről.

Tiltakozunk JNT Security Kft ügyvezetése által tanúsított magatartás ellen, amely a munkavállalók szociális és gazdasági helyzetét figyelmen kívül hagyja.

 Tisztelt Kollégák!

 A békés és eredményes tárgyaláshoz sok sikert, kitartást, Erőt Egészséget kíván a Munkástanácsok Komárom – Esztergom Megyei Szövetsége.

Oroszlány, 2015.04.24.

Tisztelettel:

Komáromi Ferencné

Munkástanácsok Komárom-Esztergom Megyei Szövetsége

Elnök

Olajág Szakszervezet

Kedves Kollégák!

A Olajág Szakszervezet ezúton kívánja szolidaritását kifejezni az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a JNT Securitynél 2015.04.21-én sztrájkba lépett munkavállalói és az időközben „kirúgott” tisztségviselő mellett.

Szakszervezetünk kitartást és erőt kíván céljaitok eléréséhez!

Üdvözlettel:

Tary László

Olajág Szakszervezet elnök

 

Nemzetközi Szervezetek

EUROFEDOP

Az EUROFEDOP POST AND TELEKOM TRADE COUNCIL,  Európa számos postás szakszervezetét tömörítő ernyőszervezet, a mai napon Bécsben  megrendezett Posta és Telekom ágazati bizottságának ülésén szolidaritását fejezte ki a JNT Securitynél sztrájkoló dolgozók felé a 2015.04.21-én megkezdett sztrájk miatt. Reményét fejezi ki, hogy a munkavállalók gazdasági céljainak védelmében indított akciója eredményes lesz és békés eszközökkel eléri célját.