Tisztelt Tagság, Tisztelt Bajtársak! 

A Tűzoltókért Alapítvány és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete immáron 14. alkalommal tartotta meg kegyelet teljes megemlékezését a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Bajtársaink emléke előtt tisztelegve.

Az alapítvány és a HTFSZ döntése alapján az idei rendezvény a koronavírus járványra való tekintettel, korlátozott keretek között került megtartásra. Kisebb létszámmal vettek részt rajta az emlékezők és elmaradt a szokásos tűzoltó autós és motoros felvonulás is.

Hócza György az alapítvány kuratóriumának elnöke és a HTFSZ elnökségének néhány tagja a délelőtt folyamán megkoszorúzta és elhelyezte az emlékezés mécseseit a műegyetemi tűzben életüket vesztett Bajtársaink emlékhelyén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Délután 2 órakor Újpesten a Szent László téren felállított Tűzoltó Hősi Halott Emlékműnél a Himnusz meghallgatása után Hócza György köszöntötte a megemlékezőket. Elhelyeztük az emlékezés koszorúját és minden résztvevő egy szál virággal és mécsessel tisztelgett Hőseink emléke előtt. A megemlékezést az El Silencio dallamai zárták le.

Köszönet minden résztvevőnek és külön Köszönet a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak, akik tűzoltó gépjárműfecskendőjükkel jöttek el és tisztelegtek hőseink emléke előtt.

Hősi halottaink emlékét kegyelettel megőrizzük!

Vidó Attila

HTFSZ szervezeti alelnök