A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (POFÉSZ) és a Kézbesítők Szakszervezete (KÉSZ) levélben kéri a kormány segítségét, hogy a munkavégzés közben megfertőződött és a kényszerkarantén miatt távolmaradó kollégák részére a foglalkozási megbetegedés szabályai szerinti 100%-os táppénz kerüljön elszámolásra.

Ugyancsak kérik, hogy a közvetlen ügyfélforgalomban dolgozó kollégák prioritást élvezzenek, hamarabb kaphassák meg a védőoltást, ezzel is hozzájárulva a forgalom zavartalan ellátásához.

Mint elmondták, a legutóbb két gépjárművezető kolléga azért került karanténba, mert az általuk betanított új munkavállaló pozitív eredményt produkált, vagy előfordult olyan is, mikor a kisebb település valamennyi postai munkavállalója megfertőződött. Számtalan olyan eset történt, mikor a kolléga családjában, közvetlen környezetében nem volt fertőzött, ezért nagy valószínűség szerint a munkavégzése során kapta meg a fertőzést.

A levélben kifejtik, hogy a postások közül sokan fokozottan ki vannak téve a COVID veszélynek. Munkatársaik, szakszervezetei tagjaik a mostani nehéz időkben is példamutatóan ellátják közfeladatukat, zökkenőmentesen kiszolgálják ügyfeleket.

Kép: MTI