A Mecseki Munkástanácsok Szövetsége(MMSZ), és a Vasasi Szent Borbála Egyesület a sok éves hagyományhoz híven A Munkabalesetek Áldozatainak Emléknapján 2013.04.28-án megkoszorúzta a Pécs-Vasasi Bányász Emlékművet. Másnap április 29-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve az MMSZ hivatalos megemlékezést tartott A Munkabalesetek Áldozatainak Pécs- Baranyai emléknapja alkalmából.

Az emlékezést megnyitotta Dr. Sikfői Tamás a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára. Megemlékező beszédet mondtak: Palkovics Imre a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ)elnöke, Dr. Rendeki Ágnes a Pécsi Közigazgatási es Munkaügyi Bíróság elnöke, Puszti Tibor a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Felügyelőségének igazgató helyettese, Nagy Endre a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Pécsi Bányakapitányság munkatársa, és Dohány Zoltán kanonok plébános. A megemlékezést szervezte és lebonyolította Perényi József a MOSZ Szövetségi Tanácsának titkára, az MMSZ elnöke.

A megemlékezésen átadásra került az MMSZ által alapított Pécs-Baranyai Munkavédelmi és Munkaügyi sajtódíj Schweier Rita újságíró részére.