Hivatalában fogadta Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a konföderációhoz tartozó Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezetének képviselőit (Palkovics Imre, Rónay Ferenc elnököket és dr. Szabó Imre Szilárd munkajogi szakjogászt).

2018-ban alakult meg a Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezete, melynek tagjai a magyar televíziózással és filmkészítéssel, vagy más területen mozgóképkészítéssel és annak kiegészítő feladataival foglalkozó személyek. A szervezet unikális abból a szempontból, hogy hazánkban igen kevés olyan szakszervezet működik, amelynek tagjai túlnyomórészt nem „klasszikus” munkavállalók, hanem önfoglalkoztatók, és az érdekvédők részéről jelen van a szervezkedés és kollektív tárgyalás iránti igény. A mozgókép-alkotás, a film-, videó-, televízióműsor-gyártás területe kifejezetten érintett a fekete foglalkoztatással összefüggő jogsértésekkel, különösen a színlelt szerződéssel történő foglalkoztatás problémájával, amely jogellenes „gyakorlat” megváltoztatását tűzte ki célként a szakszervezet. Az MMKSZ által képviselt „dolgozói” réteg pro forma „önfoglalkoztató”, ugyanakkor azonos gazdasági függő helyzetben van szolgáltatásának fogadójától, mint a munkavállaló (személyes, rendszeres, díjazás fejében történő munkavégzés, tartósan azonos fél részére stb.) és szociális védelmi szükséglete, igénye is hasonló.

A találkozón felvetésre kerültek az érintettek napi gyakorlati problémái és az igény arra vonatkozóan, hogy a szektor foglalkoztatási körülményeire fokozottabb figyelem irányuljon, különös tekintettel a koronavírus-helyzet következményeire. Szalay-Bobrovniczky helyettes államtitkár nyitott volt a felvetésekre és a jelzett problémákhoz kapcsolódó javaslatok megfelelő kormányzati szervekhez történő továbbítására. 

Munkástanácsok Országos Szövetsége – Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezete