Még soha nem volt itthon olyan alacsony a regisztrált álláskeresők száma az év első két hónapjában, mint most. Februárban 245 ezren kerestek munkát, ami a valaha volt legkedvezőbb második havi adat, és hétezerrel kevesebb mint egy évvel korábban. Az M1-en nyilatkozó szakértő szerint erős a magyar gazdaság belső növekedési motorja, a kormány és a jegybank pedig jól reagált a kihívásokra.

Számos vállalat hajtott végre jelentős fejlesztést tavaly Magyarországon. A KSH adatai szerint 2022-ben csúcsot döntöttek a beruházások, amelyek idén is folytatódnak. Kedden adták át Magyarország legnagyobb kapacitású sütőipari gyárát Hatvanban – közölte az M1 Híradója.

A korszerű gépek egy óra alatt akár 24 ezer termék készítésére is alkalmasak. A húszmilliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően 260 új munkahely jött létre a városban.

Többek között a beruházásoknak köszönhetően, hazánkban rekord szintű a foglalkoztatottság, 4,7 millióan dolgoznak jelenleg.

A legújabb statisztikák a körülményekhez képest különösen biztatóak” – mondta a Kossuth Rádióban a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

„Különböző foglalkoztatási kategóriák, korosztályos kategóriák vannak. A legszélesebb körű a 15 és 74 év közötti korosztály, akik aktivitását mérik és a munkahelyeken elfoglalt pozícióit. Az ő esetükben növekedés történt, mintegy 46 ezer fővel növekedett az elmúlt év novembere és januárja között a korosztályban foglalkoztatottaknak a száma, ez egy nagyon örvendetes dolog” – fogalmazott Palkovics Imre.

A teljes riport ITT hallgatható meg 08:45-től!