A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete fontosnak tartja a vasárnapi nyitva tartás módosításával kapcsolatos közvéleménykutatás elkészítését.

Azt gondoljuk, hogy elengedhetetlen a társadalmi párbeszéd, ezért igényt tartunk a vásárlók és a munkavállalók véleményének megismerésére.

A szakszervezetek véleményüket és javaslatukat a kutatás eredményének ismeretében kívánják kialakítani.

A felmérés során együttműködünk a munkáltatói szervezetekkel a kérdések összeállításától egészen a kiértékelésig. Álláspontunk szerint ez biztosítani fogja, hogy a felmérés eredményét mindkét fél hitelesnek és valósnak fogadja el.  A megkérdezés eredményeit és az azt követő esetleges lépéseket a szakszervezetek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán kívánják megvitatni.  Mivel a kérdés nem csak a kereskedelemben dolgozó munkavállalókat, hanem valamennyi vásárlót érint, ezért véleményünk szerint ez a színtér a legalkalmasabb az egyeztetésre.  

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elkötelezett a munkavállalók iránt, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy a kereskedelemben dolgozók véleményét figyelembe véve, és érdeküket képviselve hozzon döntést az adott kérdésben.

A vasárnapi nyitva tartás kapcsán a két szakszervezet együttműködik, és folyamatosan egyeztet egymással. Teszi ezt mindazért, hogy eredményesen és minél hatékonyabban képviselje szakszervezeti tagságát.

 

Budapest, 2019.06.27.

 

Karsai Zoltán                                                                                 Bubenkó Csaba

 KASZ elnök                                                                                     KDFSZ elnök