A több mint négyezer volános munkavállalót tömörítő Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) a Volánbusz Zrt.-nél 10%-os bérfejlesztést tart indokoltnak a 2021. évre, ezért aláírásgyűjtést kezdeményez.

A KDSZSZ kiemeli, hogy bérharmonizációs program keretében már idén meg kell kezdeni a volános bérek felzárkóztatását a MÁV-Volán csoporton belül! 

A KDSZSZ elengedhetetlen fontosságúnak tartja, hogy a koronavírus-járvány visszaszorításával és a gazdasági élet talpra állításával a munkavállalók is visszanyerjék optimizmusukat, a jövőbe vetett hitüket. A ’koronavírus-helyzet’ egyik következménye, hogy bizonyos közszolgáltatások felértékelődtek, társadalmi megbecsültségük látványosan megnövekedett; tagjaink kiemelt megpróbáltatások közepette álltak helyt az elmúlt hónapokban.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a nyomásgyakorló képességünk – különös tekintettel a hatályban lévő korlátozó intézkedésekre – korlátozott. Kérjük ezért a VOLÁNBUSZ Zrt. munkavállalóit, hogy online petíciónkat a peticiok.com felületen aláírva, megosztva, véleményezve segítsék elő, hogy megvalósulhasson közös célunk, a 10%-os bérfejlesztés.

Közösen a bérfelzárkóztatásért!

A petíció itt írható alá!

A KDSZSZ elnöksége

28691.jpeg