Mély fájdalommal értesültünk Pető Sándor, a Vízügyi Szakszervezetek Országos Ágazati Szövetsége (VSZOÁSZ) elnökének váratlan haláláról. Sándor elvesztése megrendítő mindannyiunk számára, akik a szakszervezeti mozgalomért és a dolgozók jogainak védelméért küzdünk.

Pető Sándor elkötelezett vezető volt, aki mindig a közösség érdekeit helyezte előtérbe. Sándor nemcsak elhivatott vezető, de igazi munkásember is volt. Ha kellett, harcosként állt ki a dolgozók érdekeiért, és néha nyers, ám mindig őszinte modorával vívta ki a tiszteletet mind a munkáltatók, mind a munkavállalók körében. Nem riadt vissza a kemény helyzetektől, és mindig kész volt megküzdeni azokért, akiket képviselt. Az általa képviselt dolgozók érdekében élete végéig küzdött, sosem adta fel a harcot, és mindig az igazságot kereste.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége mély együttérzését fejezi ki Pető Sándor családjának, barátainak és mindazoknak, akik együtt dolgoztak vele. Emlékét megőrizzük, munkásságát tisztelettel és hálával fogjuk emlékezetünkben tartani.

Nyugodj békében, Sándor, munkád és elhivatottságod örökre nyomot hagyott a Munkástanácsok mozgalmában és mindannyiunk szívében.