600 új munkahelyet teremt a BorgWarner Oroszlányban

Az autóipari vállalat 15,5 milliárd forintos beruházást tervez végrehajtani városunkban.

Bogár Attila, a turbófeltöltőket és további járműipari alkatrészeket gyártó a BorgWarner Oroszlány Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: nem a mostani lesz az utolsó hasonló beruházása a telephelynek Magyarországon, és a továbbiakban is számítanak az állam támogatására.

A vállalat több mint 15 éve kezdte meg a gyártást Magyarországonc olyan termékeket állítanak elő, amelyek segítik a gazdaságos üzemanyag-felhasználást, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és a teljesítmény fokozását. Oroszlányban kezdték el a működésüket a turbófeltöltő gyár megalapításával, majd 2015-ben két – emissziós technológiákat és fejlett összkerék meghajtásos rendszereket előállító – gyár kezdte meg a termelést a településen – idézte fel.

Bogár Attila szerint komoly verseny van a cégen belül a többi telephellyel is, ezért fontos, hogy milyen állami támogatásokat kapnak. Az oroszlányi telephely jól áll ebben a versenyben, a következő két évben 600 új munkahelyet létrehozó beruházást hajt végre – közölte.
Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentése szerint a magyar állam 1,7 milliárd forinttal támogatja a BorgWarner fejlesztését. A miniszter kiemelte: ez a beruházás is mutatja, hogy Magyarországon érdemes beruházni, az amerikai cégvezetők is elégedettek az itteni lehetőségekkel.
(szöveg és fotó: MTI)