Nők, férfiak feketében – az egészségügy sötét évei 2015. április 25. a nap, amikor a mellőzött, megalázott egészségügyi dolgozók végre felemelik a fejüket! 2015. április 25-én, Te is legyél ott a Normafánál

Sokan, nagyon sokan, hosszan, évtizedek óta dolgoznak értünk, volt és leendő betegekért az egészségügyben! Ígéretet az elmúlt évtizedekben számtalanszor kaptak, hogy majd…

…majd egyszer sorra kerültök ti is! A megbecsülés, az elismerés pedig egyre kevesebb lett, az elvárás, a munka pedig egyre több!

Felvették a fehérköpenyt, mert hivatásul választották a gyógyítást, a másoknak való feltétel nélküli segítséget, és a társadalom, az egymást cserélő kormányok mindig elfelejtkeztek róluk, mert ők nem tüntettek, nem kiabáltak, nem verték az asztalt, vártak, csendben!

Néha feltűzték a kis kék szalagot, jelezve, hogy nekik is fáj, már nem bírják, de csak értetlen tekintetet kaptak, és türelmetlen arcokat. Már megint mi a baj, hiszen nektek legalább van munkátok!

Elfogytak a betegnek szóló mosolyok, feszültek lettek az arcok, már régóta azt sem kapták meg, ami járna, de továbbra is csak hallgattak!

Hallgattak akkor, amikor kórházakat zártak be, férőhelyeket szüntettek meg, hallgattak akkor is, amikor az orvosok már belefulladtak az adminisztrációba és a nővérkékre, ápolókra, asszisztensekre maradt sokszor emiatt rengeteg plusz feladat.

Őket soha senki nem kérdezte – Jó ez így?

Az elmúlt másfél hét alatt Sándor Mária „forradalmat” csinált! Bátor kiállásával, tiltakozásával elérte azt, hogy az egészségügyben dolgozó, eddig csak napszámosnak tekintett ápolók, nővérek, asszisztensek, orvosok, stb. kiálltak mellette és magukért is! Másfél hét alatt a fekete ruhás egészségügyi dolgozó fogalom lett, követendő és elismerendő példa, ami mára az egész országban mozgalommá vált!

2015. április 25-re, Sándor Mária és a FÜGGETLEN EGÉSZSÉGÜGYI SZAKSZERVEZET demonstrációt szervezett. Várnak szeretettel mindenkit, aki egyetért törekvéseikkel, egy kérés van, hogy feketében jöjjön, aki szolidáris velük. Molinót, táblát ne hozzon senki, mert azt a rendőrség elkobozhatja! Síp, dob, kereplő megengedett!

Helyszín: Budapest, Normafa, a régi Olimpia szállónál, 10-kor. (Széll Kálmán (Moszkva) térről 21-es busz, végállomás előtt egy megálló!

Aki több részletre kíváncsi, annak ajánlom az „Ápolót a Hazának, Hazát az Ápolónak” Facebook-csoportot.

Holnap találkozunk! Gyertek minél többen, mert ez nem csak az egészségügyi dolgozókról szól, hanem rólunk is volt és leendő betegekről!