Október 7-én, a Tisztes Munka Világnapján a hat konföderáció ifjúsági tagozatai közös akciót szerveznek Budapesten a Deák Ferenc téren, 16 órai kezdettel.

A megmozduláson való részvétel nyílt, várunk mindenkit! (Esetleges szervezett részvételetekről érdeklődjetek a MOSZ központ elérhetőségein).

Az akció részleteiről az alábbi linken tájékozódhattok; (az oldalt azok is elérik, akik egyébként nem Facebook-felhasználók)

https://www.facebook.com/events/229924097158731/?ref_dashboard_filter=calendar ).

Miért fontos a Tisztes Munka Világnapja?

ituc-wddw-logo-english_200

A szakszervezetek és más társadalmi szervezetek minden év október 7-én tartják meg a Tisztes Munka Világnapját; ebből az alkalomból világszerte a tisztességes és méltányos munkához való hozzáférést követelik minden ember számára, valamint olyan feltételek megteremtését, hogy a dolgozó emberek ne kényszerüljenek méltánytalanul a feketegazdaságba.

A tisztes munkát mint koncepciót a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet vezette be és kezdte el terjeszteni 1999-ben. A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) kezdeményezésére minden év október 7-én – idén már hatodik alkalommal – rendezik meg a világnapot és hívják fel a szakszervezetek a figyelmet arra, hogy a munkavállalók tízmilliói dolgoznak tisztességtelen munkafeltételek, olykor embertelen körülmények között. Ezen napon Magyarországon is tartanak szakszervezeti rendezvényeket, az idei akció központi témája a szakszervezeti szervezkedés, különös tekintettel a fiatal korosztályra. Várunk Mindenkit! 

(forrás: HVG.hu nyomán)

magyar kész