2015. január 21., 23:03
TÁJÉKOZTATÓ

A Független Egészségügyi Szakszervezet 2014. évben a SZÁBEMBIZ tagszervezeteivel közösen, tárgyalt a szociális ágazatban dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése érdekében, részt vettünk az életpálya modell előkészítését végző munkacsoport munkájában, annak feloszlatásáig.

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság keretében több alkalommal folytak egyeztetések a kormányzati oldallal, valamint közösen demonstrációkat szerveztünk, követeléseinknek nyomatékot adva.

2014. szeptember hónapban kértük a szociális államtitkárságot, hogy a szociális ágazatban dolgozók egyszeri béren kívüli juttatást kapjanak az alacsony jövedelmi helyzetre való tekintettel. Az EMMI a tárgyalások során ígéretet tett, hogy megvizsgálja a juttatás lehetőségét.

A FESZ javasolta, hogy 2015. évben nyíljanak pályázati lehetőségek az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók részére az Erzsébet-program keretében. Javaslatát megküldte az MNÜA Kuratóriumának, kérve, hogy a kedvezményes üdülési pályázatok kiírásánál vegyék figyelembe ezeket az ágazatokat is, mert jövedelmi viszonyaik a legrosszabbak a közszféra munkavállalói körében.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy törekvéseink eddig nem találtak meghallgatásra, ugyanakkor reméljük, hogy az EMMI áttekintette gazdasági lehetőségeit és az új költségvetési évben már jut keret az egyszeri béren kívüli juttatásra és azt még az I. negyedévben eljuttatják a dolgozókhoz.

Budapest, 2015. január 21.

Független Egészségügyi Szakszerveze