Elnök: Kostorják József

8900 Zalaegerszeg, Madách I. u. 20.

Telefonszámok: 0036 92 320-137

0036 20 421-4172

Fax: 0036 92 313-588

Horváth László: Szakítópróba előtt a szakszervezetek

Az ősz beköszöntével megkezdődtek a jövő évi minimálbér-tárgyalások. Az érintettek (kormány, munkáltatói szövetségek, szakszervezetek) egyaránt az emelés hívei. Ez a szándék tükröződött a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) által a minimálbér gazdasági, munkaerő-piaci szerepéről rendezett vitafórumon [...]

VKF: a 200 ezer forintos minimálbért elfogadták a szociális partnerek, a garantált bérminimumot két lépésben emelnék a munkaadók

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) tárgyalásán azt elfogadták a szociális partnerek, hogy a minimálbér egy lépcsőben 200 ezer forintra emelkedjen jövőre, a garantált bérminimum emelésével kapcsolatban a munkáltatói oldal felvetette, hogy azt két lépcsőben kellene végrehajtani, első alkalommal jövőre, majd 2023. január 1-jétől – mondta az MTI-nek Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke a keddi megbeszéléseket követően.

Minimálbér konferencia 2021 szeptember 7.

Miközben idén, a járvány miatti kockázatokra hivatkozva az utóbbi évek legalacsonyabb minimálbér emelésére került sor, jövőre a kormányfő, ugyancsak a járvány elleni küzdelemben elért sikerek nyomán az utóbbi 10 év  legmagasabb minimálbér emelésére tett javaslatot.

Beszámoló a Minimálbér konferenciáról

A kétszázezeres minimálbér megvalósíthatóságát járta körül a Munkástanácsok Országos Szövetsége által szervezett konferencia, amelyen a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szereplői is részt vettek.