EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Üdvözöljük az új szervezetet! -Interjú

2016 júniusában alakult a Szociális Ágazatban Dolgozók Független Érdekvédelmi Szakszervezete. A szervezet elnökét, Bakonszegi Ildikót kérdeztük az alakulásról és a szervezet céljairól.

Hol alakult meg a Szociális Ágazatban Dolgozók Független Érdekvédelmi Szakszervezete?

Debrecenben. A szervezet a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékosokat Ellátó Intézményében dolgozó munkavállalókat tömöríti. Januárban már mintegy 105 főre duzzadt a tagság.

Mindannyian egy bentlakásos intézményben dolgozunk, ahol sérült gyerekek ápolása, gondozása, fejlesztése valósul meg.

Milyen céllal alakultak?

Elsősorban a munkavállalói érdekképviselet volt a cél. Az utóbbi időben számos olyan intézményi változás történt, melyeket a kollégák nem minden esetben értettek, de amelyek a munkavállalókat is érintették.

Ezekben a kérdésekben nem volt kihez bizalommal fordulniuk. Olyan helyről szerettek volna segítséget kapni, amely elsősorban munkavállalói oldalról közelíti meg a problémáikat. Itt leginkább munkajogi, munkavállalást érintő kérdésekre gondolok. A kollégáknak sok nehézsége adódik abból, hogy nem ismerik kellően a munkajogi hátteret, nem minden esetben látják át az ok okozati összefüggéseket.

A szervezet vezetősége napi kapcsolatban van az intézmény vezetőségével, és a kollégákkal is, bátran mernek a gondjaikkal hozzánk fordulni. És szakszervezeti kereteken belül ehhez biztosítani is tudjuk a szükséges jogi segítséget.

Hogy lettél te az elnök?

Valójában a tagság kezdeményezte a szervezet létrejöttét. A kollégákban merült fel elsőként az érdekképviselet fontossága, az összefogás szükségessége. Ők javasolták személyemet a tisztségre.

Miért a Munkástanácsokat választottátok?

Ádám Istvántól, a Munkástanácsok Postás Ágazatának az elnökétől, aki maga is debreceni, nagyon sok szakmai támogatást kaptunk, és úgy érzem, számíthatunk a Munkástanácsokra, mint konföderációra, a további szakmai támogatásban.

Mik a céljaitok?

Szeretnénk, ha a tagság tovább tudna bővülni. egyelőre az intézményen belül, de idővel szeretnénk, ha más hasonló intézményből is tudnánk tagokat toborozni Hajdú-Bihar megyében és a régióban.

Szeretném, ha az elkövetkezendőkben a tagok számára a szükséges segítséget biztosítani tudnánk, és a jövőben is megtisztelnek minket a bizalmukkal.

 
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének