EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Számvetés Hajdú-Biharban

Közgyűlést tartott 2015. december 12.-én a Munkástanácsok Hajdú-Bihar megyei Szövetsége. A Közgyűlés végrehajtotta az alapszabály - törvény által előírt -változtatásait, áttekintették a 2015-ös év fontosabb – munkavállalókat érintő – történéseit. Elfogadták a megyei szövetség Személy és Vagyonőri Szakbizottságának beszámolóját a különböző kereskedelmi cégeknél foglalkoztatott vagyonőrök helyzetéről, a segítségükre hozott intézkedésekről. Örömmel nyugtázták a megyei szövetség „Kertségünkért” akciócsoportjának eredményeit bemutató beszámolót, melyben a Debrecen város vezetésével kialakult sikeres munkakapcsolat, a sikeres akciók kerültek ismertetésre.

Jelenlevők örömmel üdvözölték, hogy a Munkástanácsok az általa szervezett, 2015. december 01-én. hétfőn megtartott szakmai konferenciával élére állt a szakszervezeti szövetségek által támogatott minimálbéremelési kezdeményezésnek. Helyeslik a konferencián képviselt álláspontot, hogy „végre érzékelhető fizetésemelésre van szükség”. Határozottan egyetértenek Palkovics Imrének, Munkástanácsok Országos Szövetsége elnökének véleményével, hogy „ez azért is elkerülhetetlen, mert a jelenlegi alacsony munkabérek konzerválják a társadalmi igazságtalanságokat, ráadásul a gazdaság további növekedését is gátolják”. Egyetértenek azon szavaival, „hogy a keresetek nettó értékének növekedése a bérekre rakodó adó- és járulékterhek csökkentése révén is megvalósítható”. Bíznak abban, hogy a szakszervezeti szövetségek határozott – együttes - fellépése eredményt hozhat. Remélik, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán a kormány a munkavállalók képviseletét ellátó szakszervezetek véleményéhez közelálló álláspontot fog kialakítani. A Közgyűlés zárásaként megállapodtak abban, hogy a megyei szövetség tagszervezetei egy emberként támogatják a Munkástanácsok Országos Szövetsége „Javaslatok a kompromisszumos bérmegállapodásra és annak kiegészítő feltételeire” című anyagát.

1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének