EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

Szabad nagypéntek – nem mindenki örül

Előkészítetlen erőszakos döntés vagy adomány? Erről vitázott a két nagy szakszervezeti vezető a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

 Előkészítetlen, erőszakos, érdekegyeztetés nélküli döntés – így jellemezte a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását célzó kormányzati javaslatot Dávid Ferenc, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára. Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke is elismerte, hogy nem volt egyeztetés a kérdésről a munkaadók és a munkavállalók között, de mint fogalmazott: nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása fontos adomány a politika részéről.

„A munkavállalók, úgy gondolom, kiérdemelték, kiböjtölték ezt az egy munkaszüneti napot, amellyel húsvét környékén még egy plusznapot szerezhetnek. Ezen túl azért ennek van egyfajta szakrális tartalma is, nyilvánvaló, hogy erre a napra került ez a munkaszüneti nap” – fogalmazott Palkovics Imre.

„Amikor egy gazdaságra ráengednek 15 és 25 százalékos minimálbér- és garantáltbér-növelést, ami bérteher, kérdezem én, hogy egy új munkaszüneti nap – mikor négymillió munkavállaló esetében számolunk – vajon mekkora pluszbérteherről, teljesítmény nélküli bérkiáramlásról van szó. Azokat a törekvéseket nem ítélem el, amelyeket elnök úr mondd, csak úgy gondolom, hogy ezt lehetett volna valóban a munka világa főszereplői közt megbeszélni” – reagált Dávid Ferenc.

Forrás: szakszervezetek.hu

125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének